1 / 9
Cheamă medicul pentru ecografie acasă
Ecografie la domiciliu Bucuresti
2 / 9
Consultații medicale la domiciliu
Ecografie la domiciliu Ilfov
3 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Phahova
4 / 9
Imagistică echografică de înaltă performanță
Ecografie la domiciliu Dambovita
5 / 9
Ecografie cardiacă la domiciliu
Ecografie la domiciliu Arges
6 / 9
Întreabă medicul despre Ecografie la domiciliu
Ecografie la domiciliu Giurgiu
7 / 9
Ecografie sarcină la domiciliu în București și Ilfov
Ecografie la domiciliu Buzau
8 / 9
Ecografie la domiciliu și la cabinet
Ecografie la domiciliu Ialomita
9 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Vrancea

miercuri, 15 iulie 2020

Imunitatea la Covid-19 ar putea fi pierdută în câteva luni, sugerează un studiu din Marea Britanie



Echipa King’s College din Londra a găsit scăderi importante la nivelul anticorpilor serici ai pacienților la trei luni după infecție Un virolog de la Universitatea Cambridge a spus că studiul ar trebui să „pună un alt cui în sicriul sperantei imunității dobandite la COVID19”. 

 Persoanele care s-au recuperat de la Covid-19 își pot pierde imunitatea la boală în câteva luni, conform unor cercetări care sugerează că virusul ar putea reinfecta oamenii an de an, cum ar fi răcelile obișnuite. 

 În primul studiu longitudinal de acest gen, oamenii de știință au analizat răspunsul imun al mai mult de 90 de pacienți și lucrătorii de asistență medicală de la fondul NHS al lui Guy's și St Thomas și au găsit niveluri de anticorpi care pot distruge virusul atins la aproximativ trei săptămâni după debutul simptomelor. Apoi a scazut rapid. Testele de sânge au arătat că în timp ce 60% dintre oameni au prezentat un răspuns „puternic” de anticorpi la înălțimea bătăliei lor cu virusul, doar 17% au păstrat aceeași potență trei luni mai târziu. Nivelurile de anticorpi au scăzut de 23 ori de-a lungul perioadei. 

În unele cazuri, anticorpii utili au devenit nedetectabili. „Oamenii produc un răspuns rezonabil la anticorpi împotriva virusului, dar acesta se menține o perioadă scurtă de timp și în funcție de cât de mare este maximul lor, asta determină cât timp anticorpii sunt activi”, a spus dr. Katie Doores, autor principal pe studiu la King's College London. 

Studiul are implicații pentru dezvoltarea unui vaccin și pentru urmărirea „imunității efective” în comunitate de-a lungul timpului. Sistemul imunitar are mai multe modalități de a combate coronavirusul, dar dacă anticorpii sunt principala linie de apărare, concluziile au sugerat că oamenii ar putea fi reinfectați în valuri sezoniere și este posibil ca vaccinurile să nu le protejeze mult timp.


 (...) 

 

                  Daniel Ganea

             Medic la ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Dr. Daniel Ganea este "Doctorul tău", Medic Specialist Medic de familie, medic rezident cardiologie, cu Competență în Ecografie și scrie aici articole pentru pacienți. A început cariera ca medic specialist în 2009 în Urgență, a lucrat și pe Ambulanță, aflând ce-și doresc de la medic pacienții care solicită online consultații medicale cu medic specialist la domiciliu. 

Astfel a aparut ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Dacă ai citit Termeni și condiții, fă o programare online sau telefonic:





"Cine te poate sfatui mai bine decat medicul, specialist in domeniul lui?"


Ultimele postari ale lui Daniel Ganea (vezi toate articolele medicale)




         
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite un mesaj online