1 / 9
Cheamă medicul pentru ecografie acasă
Ecografie la domiciliu Bucuresti
2 / 9
Consultații medicale la domiciliu
Ecografie la domiciliu Ilfov
3 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Phahova
4 / 9
Imagistică echografică de înaltă performanță
Ecografie la domiciliu Dambovita
5 / 9
Ecografie cardiacă la domiciliu
Ecografie la domiciliu Arges
6 / 9
Întreabă medicul despre Ecografie la domiciliu
Ecografie la domiciliu Giurgiu
7 / 9
Ecografie sarcină la domiciliu în București și Ilfov
Ecografie la domiciliu Buzau
8 / 9
Ecografie la domiciliu și la cabinet
Ecografie la domiciliu Ialomita
9 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Vrancea

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Say NO to SCAREncer

Ecografia de sân la domiciliu



Din punctul de vedere al ecografistului, ecografia de sân este usor de efectuat la domiciliu, este destul de accesibila ca pret, este considerata neinvaziva, este total nedureroasa in conditii normale si ne ofera informatii pretioase despre structurile care sunt in mod obisnuit ascunse de tegumente si tesuturi.

Ecografia de sân poate pune diagnosticul pozitiv pentru formatiuni mai mari de 3-4mm si diagnosticul negativ pentru formatiuni mai mari (adica cele mici daca se vad sunt, dar daca nu se vaad, nu inseamna ca nu sunt). Provocarea este pentru ecografist faptul ca daca in realitate este ceva sub 3mm si nu vede, ar trebui sa recomande o reexaminare supa 2-3 cicluri menstruale.

Acum pacienta nu prea vine pentru "noduli" de 3-4mm fiindca nu prea are cum sa-i simta. Deci daca un ecografist recomanda o reevaluare ulterioara, o alta ecografie de san, nu inseamna ca o face neaparat pentru ca sa-ti mai ia niste bani ci pentru ca asa cere protocolul pentru siguranta pacientului.
Mai ales ca majoritatea formatiunilor din san sunt sensibile la hormoni si variaza odata cu ciclul menstrual. Acest lucru ne ajuta de cele mai multe ori sa discernem intre situatiile posibile cu risc real si cele cu risc mai mult psihic. Asupra acestui aspect vreau sa insist, stresul psihic la care este supusa femeia in zilele noastre de catre mass media. Pe de alta parte din ce in ce mai mult se vehiculeaza teorii care sustin capacitatea gandurilor noastre de a modela realitatea. Ati auzit de "de ce ti-e frica nu scapi"? Ei bine, se pare ca uneori se adevereste tocma pentru ca lasam totul la voia intamplarii si manipularii.

"Say NO to SCAREncer"


In urma cu cateva luni am facut pe internet si in presa o campanie "Say NO to SCAREncer" (to scare inseamna a speria - campania a fost initial in limba engleza)

Pentru ca am vazut cum peste tot aparea "Say NO to Cancer" (adica spune nu cancerului). Parerea mea este ca in mod deliberat presa sau industria media in general, fie din prostie comuna, fie din interes la solicitarea unora care au de castigat din asta, promoveaza prin orice mijloace FRICA omului de cancer.

Poate ati auzit ca in mod fiziologic, frica impiedica secretia corespunzatoare la nivelul creierului a mediatorilor care sunt responsabili de gandirea logica.
Efectiv, atunci cand ne este frica, NE PROSTIM si in consecinta devenim foarte usor de manipulat - acest lucru sunt convins ca mi-l poate confirma oricare dintre dvs.

In acest sens este cazul sa luam masuri, sa invatam sa ne protejam, preluand controlul gandurilor care "ne intoxica", care ne consuma energia si ne face vulnerabili. Am gasit un manual de Legea Atractiei, care poate parea naiv a prima vedere, dar pe care il recomand tocmai pentru ca ofera solutii care functioneaza: http://doctorulpilula.wordpress.com/legea-atractiei-%E2%80%93-tu-ce-atragi/

Cei care cunosc cate ceva despre NLP (programarea neurolingvistica) vor intelege de ce se petrec astfel anumite lucruri si de ce avem impresia ca gandurile se transforma in realitate daca sunt alimentate cu energie si este eliminata indoiala.

Prin urmare, consider ca "ce-si face omul cu mana lui"are cea mai mare relevanta pentru cresterea noastra ca oameni. CE alegem ne sta in putere si alegem in fiecare clipa.

De ce sa nu ne preocupam atunci sa alegem cu cap?!



Consider ca este datoria mea ca medic sa spun pacientilor acest lucru. Asa cum scria in manualul nostru de specialitate, pacientul este nesigur, este anxios, este speriat (am fost si eu pacient si am patit-o) - deci NU GANDESTE LIMPEDE SI PERFORMANT - medicul avand datoria de a suplini si acest neajuns.

Cu respect,
Dr Daniel Ganea
Medic de familie
Ecografie la domiciliu
Consultatii medicale la domiciliu
Bucuresti Sector si Ilfov
Google+
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite un mesaj online