1 / 9
Cheamă medicul pentru ecografie acasă
Ecografie la domiciliu Bucuresti
2 / 9
Consultații medicale la domiciliu
Ecografie la domiciliu Ilfov
3 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Phahova
4 / 9
Imagistică echografică de înaltă performanță
Ecografie la domiciliu Dambovita
5 / 9
Ecografie cardiacă la domiciliu
Ecografie la domiciliu Arges
6 / 9
Întreabă medicul despre Ecografie la domiciliu
Ecografie la domiciliu Giurgiu
7 / 9
Ecografie sarcină la domiciliu în București și Ilfov
Ecografie la domiciliu Buzau
8 / 9
Ecografie la domiciliu și la cabinet
Ecografie la domiciliu Ialomita
9 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Vrancea

vineri, 24 octombrie 2014

Ecografie la domiciliu


Tipuri de ecografie



Ecografia foloseste ultrasunete de intensitate mica pentru a "vedea" interiorul organismului. Pentru ca ultrasunetele se propaga foarte bine in mediul lichid, se vad mai bine zonele si organele care contin mai mult lichid. Toate organele contin apa, cel mai mult lichid gasim in vezica biliara si ecografie la domiciliu. Ecografia la domiciliu (in Bucuresti Sectorul si judetul Ilfov) poate evidentia diverse modificari de forma, de consistenta, sau dimensiune, aparute in orice organ sau loc din organism care contine lichid intr-o masura mai mare sau mai mica: ficat, pancreas, rinichi, ovar, testicol, splina, vezica urinara, muschi, inima, glande mamare si articulatii.
vezica urinara, iar atunci cand apar chisturi sau colectii patologice, acestea pot fi puse in evidenta cu usurinta prin ecografie la domiciliu.

Tipuri de ecografie la domiciliu Preturi 



Ecografie la domiciliu - ultrasonografie generala


Ecografie parti moi - prin parti moi se intelege in general orice zona care nu este un organ in sine sau care nu intra in clasificarea care urmeaza si care poate fi examinata prin ecografie la domiciliu.
Ecografie abdominala - inferioara cuprinde bazinul sau pelvisul si organele continute in acesteavezica urinara, uter, ovare. Aceasta pentru ca in anumite afectiuni este necesara evaluarea ecografica in special a a cestor organe.
Ecografie abdominala - superioara  cuprinde examinarea ecografica a organelor din zona: ficat, colecist, pancreas, rinichi, splina, precum si a vaselor mari care continand lichid sunt vizibile si prin ecografie la domiciliu.
Ecografie abdomen superior+inferior - cuprinde zonele de mai sus, practic toata aria abdominala si organele subiacente.
Ecografie pediatrica abdominala - fiind o examinare neinvaziva, nedureroasa si necostisitoare, ecografia la domiciliu se poate face si la copii. La sugari se pot examina in mod deosebit articulatiile coxofemurale, pentru a evidentia luxatia sau subluxatia.

Ecografie de organ ( ficat / colecist / pancreas / splina / rinichi stg / rinichi dr) - in functie de necesitati; cuprinde si descrierea anomaliilor vaselor sanguine sau functionale daca este cazul.

Ecografie muschi + articulatie - in situatia in care suspectam o colectie, spre exemlu o sangerare, sau un abces, ecografia poate pune in evidenta caracteristicile si localizarea acesteia. Deasemenea, se pot examina anumite suprafete articulare, marginile oaselor mari, aspectul burselor si vaselor din zonele articulare, anumite formatiuni care ar putea sa creasca in aceste zone sau colectii de lichid intraarticular daca este cazul.

Ecografie articulara unilateral - are un cost mai redus, pacientul avand posibilitatea sa plateasca doar ceea ce are nevoie in mod special.

Ecografie articulara bilaterala - pacientul primeste un discount daca solicita examinarea ambelor articulatii, de exemplu intr-o afectiune generala sau extinsa.

Ecografie articulara pentru displazie de sold la sugar - asa cum am aratat mai sus, organismul copilului fiind mai bogat in apa, se pot examina cu usurinta articulatiile si chiar si unele oase in curs de osificare. Ecografie sold - la adult, ecografia de sold poate pune in evidenta spre exemplu o bursita, uneori chiar si o fractura de col femural sau o colectie sanguina aparuta ca urmare a unei fracturi.
.
. .

Ne plac preturile... comprimate
Pentru a reduce costurile cu pana la 60%, va recomand sa alegeti din pagina Oferte unul din Abonamentele medicale disponibile pe care il puteti si personaliza in functie de necesitati.
.

Ecografie de specialitate - ultrasonografie ginecologica si obstetricala


Ecografie Ginecologica la domiciliu - este de obicei indicata pentru supravegherea unor afectiuni cronice evolutive, de exemplu in polichistoza (chisturi ovariene), fibromatoza, etc

Ecografie monitorizare ovulatie - avand in vedere ca ovarele dezvolta foliculii ovarieni sub forma unor chisturi care se sparg spontan atunci cand ajung la termen, foliculii pot fi observati si urmariti, pentru a putea indica cu o mai mare acuratete data ovulatiei. Aceasta examinare se face in general pe cale vaginala.

Ecografie sarcina trimestrul 1 – depistare sarcina la domiciliu. Inca din primele saptamani se pot observa ecografic bataile inimii fatului, cu anumite caracteristici semiologice, ceea ce constituie criteriu de diagnostic pozitiv al sarcinii.

Ecografie sarcina trimestru 2/3, trimestrul 2/3 – simpla, fara morfologie; pentru morfologie (observarea si monitorizarea unor semne de dezvoltare normala a fatului in raport cu varsta gestationala) este necesar un aparat performant, preferabil 3D dar nu absolut necesar, care sa ne ofere o mai mare finete a detaliilor. In general se face de catre Medicul specialist Obstetrician.

Ecografie san unilaterala - sanii pot avea in mod normal anumite formatiuni solide sau lichide mai mari sau mai mici, cu caracter evolutiv, uneori pe durata mai multor cicluri mestruale, deci nu numai relativ la mestruatie. De aceea este bine ca atunci cand apar modificari, "lucruri noi" cum obisnuiesc eu sa intreb pacientele, este bine sa fie alpate si eventual investigate fie ecografic, fie prin mamografie. Exista diferente semnificatve intre ecografia de san si mamografie, atat din punct de vedere a sensibilitatii cat si a nocivitatii radiatiilor si a traumei sanului, astfel incat se poate considera ecografia ca fiind de prima intentie, urman ca mamografia sa aduca mai multe informatii daca este cazul in ceea ce priveste localizarea sau caracterele formatiunilor examinate.

Ecografie tiroida - tiroida este o glanda situata periferic, usor de examinat, cu un metabolism foarte dinamic, ceea ce o face in anumite situatii vulnerabila. Fiind examinarea cel mai usor accesibila, ecografia are un rol principal in diagnosticul afectiunilor tiroidiene.

Ecografie testicol - testicolele sunt organe parenchimatoase care pot fi examinate prin ecografie la domiciliu, in confortul si intimitatea casei, precum si ductele si vasele sanguine.

Ecografie parotide - glandele parotide sunt glande salivare mari situate sub mandibula si pot avea afectiuni in care diagnosticul se poate pune prin examinare ecografica la domiciliu.

Ecografie paratiroide - paratiroidele sunt glande mici, situate imediat in spatele tiroidei si pot fi examinate de catre un examinator cu experenta, cu multa rabdare, pentru a vedea anumite modificari de forma, de structura sau de vascularizatie. In general medicii specialisti endocrinologi au mai multa experienta in examinarea acestor glande, ei intalnindu-se mai des cu patologia acestora.

Ecografie glande suprarenale - glandele suprarenale (sunt situate chiar deasupra rinichilor, sunt examinate de rutina odata cu ecografia abdominala, in cadrul careia se examineaza si rinichii. Daca apar modificari sau daca se cauta in mod special anumite modificari localizate la nivelul glandelor suprarenale, se poate face o ecografie de glande suprarenale, in cadrul careia se evalueaza si vascularizatia. In acest caz un ecograf power doppler color este foarte util.

Ecografie de specialitate - ultrasonografie urologica


Reziduu vezical ecograficla domiciliu - este vorba de cantitatea de urina care ramane blocata in vezica urinara in obstructii si adenom de prostata. Se examineaza vezica urinara plina, se calculeaza cu aproximatie cat mai buna volumul de urina, apoi pacientul urineaza cat poate de mult, astfel incat sa elimine cat mai mult din vezica. Prin reexaminare ecografica  se determina volumul urinar rezidual. Existenta acestui volum rezidual pune probleme, in sensul ca favorizeaza infectile si este un indicator al gravitatii obstructiei urinare.elastografie prostata (stadializare) Elastografie prostata (stadializare)


Salvare examen Ecografic


Salvare examen Ecografic pe CD - GRATUIT
Tiparire pe hartie obisnuita A4 - GRATUIT
Salvare online sau trimitere prin email - GRATUIT


Pentru a vedea preturile pentru toate tipurile de ecografie va rog vizitati pagina de 


Oferte Ecografie la domiciliu 



Daca este cazul, sau pacientul solicita in plus o consultatie (interpretarea ecografiei la domciliu in context clinic si recomandari medicale) se plateste separat, conform Tarife si onorarii ecografie la domiciliu. Pentru posesorii de abonamente medicale care includ si ecografie la domiciliu, ecografia este gratuita, ca si consultatia medicala, in limita serviciilor incluse in abonament medical la domiciliu.

 Voucherele sunt transmisibile. Urmariti  pe Facebook Ofertele si Voucherele pentru consultatii medicale la domiciliu.

Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie,
ContactConsultatii medicale la domiciliu
http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu
Google+
——————————————————————————————
- Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite un mesaj online