1 / 9
Cheamă medicul pentru ecografie acasă
Ecografie la domiciliu Bucuresti
2 / 9
Consultații medicale la domiciliu
Ecografie la domiciliu Ilfov
3 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Phahova
4 / 9
Imagistică echografică de înaltă performanță
Ecografie la domiciliu Dambovita
5 / 9
Ecografie cardiacă la domiciliu
Ecografie la domiciliu Arges
6 / 9
Întreabă medicul despre Ecografie la domiciliu
Ecografie la domiciliu Giurgiu
7 / 9
Ecografie sarcină la domiciliu în București și Ilfov
Ecografie la domiciliu Buzau
8 / 9
Ecografie la domiciliu și la cabinet
Ecografie la domiciliu Ialomita
9 / 9
Ecografie abdominală la domiciliu
Ecografie la domiciliu Vrancea

luni, 28 octombrie 2013

Ecografie la domiciliu inainte de TURP



Operatia TURP - Din ce am vazut in clinica si prin ecografie la domiciliu, Operatia de Prostata este eficienta in general cam un an de zile. Pentru ca medicii nostri rezeca putin din prostata. Daca ar face insa ca in acest filmulet demonstrativ, sunt convins ca ar dura mult mai mult de un an pana sa apara din nou problema adenomului de prostata. Se rezeca doar partea centrala a glandei prostata, cea care are dealtfel si potential de recidivare a adenomului de prostata.  



Operatia de prostata prin TURP dureaza aproximativ 90 de minute si pacientul sta in spital aproximativ trei zile, cu o sonda urinara (cateter vezical) pentru a drena urina. Dupa operatie ar trebui să bea multa apa, sa aiba o dietă echilibrată si sa evite statul pe scaun si conducerea autovehiculului perioade indelungate, ridicarea de greutati sau folosirea de utilaje care necesita efort din partea pacientului. Un laxativ profilactic este indicat de multe ori pentru a preveni constipatia.

Complicațiile posibile dupa operatia de prostata TURP

Dupa operatie pacientii cu rezectie transuretrala de prostata (TURP), pot avea uneori cateva zile sange in urina, disconfort atat in repaos cat si la mictiune (la urinat), senzatia de urgenta de a urina sau dificultate in controlul eliminarea de urina. Trei din 10 de pacienti pot avea o tulburare a functiei sexuale de până la un an, avand in vedere ca prostata este c care participa activ la orgasmul masculin.

Asa arata inainte un TURP (rezectie transuretrala de prostata), care recidiva de obicei cel mai tarziu dupa primul an.



Efecte secundare TURP

Un efect secundar comun este lipsa ejacularii, care poate face pacientul steril . Alte efecte secundare includ probleme urinare, disconfort in timpul urinarii si incontinenta urinara, care necesita mai multa grija si o igiena exemplara pentru evitarea infectiilor.

Efecte secundare sexuale ale TURP

Pacientii acuza de multe ori o pierdere sau diminuare a functiei sexuale, disconfort in timpul actului sexual, mai ales in perioada imediat urmatoare operatiei de TURP, dar aceste simptome diminua de obicei dupa cateva luni de la operatie l pacientii cu rezectie transuretrala de prostata. Cei mai mulți bărbați recapata capacitatea de a se bucura de sex in cateva luni de la procedura chirurgicala.

Timp de recuperare dupa TURP

Cu cat suferinta prostatica inainte de operatie a fost mai indelungata, cu atat vascularizatia naturala a prostatei a fost mai mult afectata si in consecinta, va dura mai mult sa se refaca dupa operatia de TURP. Daca pacientul a fost capabil de a avea o erectie satisfacatoare inainte de operatia de rezectie transuretrala de prostata, ar trebui sa fie in masura sa faca acest lucru după aceea, dar in mecanismul erectiei sunt implicati mult mai multi factori decat functionarea prostatei.

Alte probleme in recuperarea post TURP

Dupa operatia TURP, tesutul adenomatos al prostatei poate creste din nou si poate bloca din nou fluxul de urina si eliminarea completa (spunem ca ramane un reziduu vezical, ecografia la domiciliu fiind o metoda usoara si accesibila prin care poate fi evaluat). Vezica urinara in sine poate fi deteriorata sau infectata, desi medicii vegheaza si au protocoale stricte pentru ca acest lucru sa nu se intample fara control. Muschii din jurul uretrei pot fi si ei afectati in timpul interventiei chirurgicale, tulburand ulterior controlul eliminarii urinei (a mictiunilor). Cicatrici cheloide pe uretra pot reduce lumenul ei si pot necesita mai tarziu o interventie mai putin invaziva, dilatatia uretrala.

Asa arata la inceput operatia de prostata, cu abord abdominal (laparotomie abdominala). Astazi toate complicatiile si problemele unei astfel de interventii de anvergura sunt evitate cu ajutorul tehnologiei, prin TURP.

 .

Pentru a vedea preturile pentru toate tipurile de ecografie va rog vizitati pagina de 

 [Spune-ti parerea printr-un mesaj]

Pentru posesorii de abonamente medicale care includ si ecografie la domiciliu, ecografia este gratuita, ca si consultatia medicala, in limita serviciilor incluse in abonament medical la domiciliu.

 Voucherele sunt transmisibile. Urmariti  pe Facebook Ofertele si Voucherele pentru consultatii medicale la domiciliu.

. Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie,
 ContactConsultatii medicale la domiciliu
http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu Google+
——————————————————————————————
- Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimite un mesaj online